2022-02-07 09:32:18• hírek • Bede Emőke

Új gyanúsított a Dorgai-ügyben?

Az elmúlt héten a Szatmár.ro olvasóinak körében is nagy felháborodást keltett az eset, mely Királydarócon történt: egy fiatal lány barátja támogatásával feljelentést tett, mely szerint apja közel két éven keresztül tucatnál is több alkalommal szexuális tevékenységekre kényszerítette. Sajtóértesülések szerint azonban előfordulhat, hogy a férfit nem csupán ezen ügy kapcsán kezelik gyanúsítottként.

A Gazeta de Nord Vest forrásokra hivatkozva arról tájékoztat, hogy a szatmári rendőrök DNS-mintát vettek a királydaróci férfitől, ugyanis arca és fizikuma komoly hasonlóságot mutat azzal a profillal, melyet Dorgai Gabriella színésznő 2014-es meggyilkolása után, a szemtanúk elmondásai alapján állított össze a nyomozó hatóság. Mi több, az újság tudni véli, hogy a jelenleg nemi erőszakkal és vérfertőzéssel gyanúsított férfi akkoriban biztonsági őrként dolgozott, viszont az eset után beadta a felmondását és több évre külföldre költözött.


A hatóság egyelőre hivatalos tájékoztatást nem közölt az értesüléssel kapcsolatban.


Az egész országot megdöbbentette a gyilkosság


Az Északi Színház román tagozatának 43 éves színésznőjét, Dorgai Gabriellát 2014. november 10-én, hétfő kora délután holtan találták Szatmárnémetiben, a Szamos jobb partján, a Decebal és a Golescu híd között. A holttest a folyópart bokrokkal sűrűn benőtt részén hevert meztelenül, csupán egyik lábán volt csizma. Mivel a testén sérülésnyomok voltak láthatóak, táskája pedig a közelben hevert, benne jelentősebb mennyiségű készpénzzel és a mobiltelefonjával, a rendőrség azonnal nemi erőszakra gyanakodott. Ezt az igazságügyi orvostani szakértő vizsgálata később meg is erősítette.


A színésznő brutális meggyilkolását követően valóságos tömegpánik robbant ki Szatmárnémetiben. Egyre-másra röppentek fel az újabb, nőket ért támadásokról, sőt gyilkosságokról szóló híresztelések - amelyek szerencsére nem bizonyultak igaznak. Mi több, az egyik román napilap odáig ment, hogy egy fantomképet is közzétett az esetleges gyilkosról, amiről aztán a rendőrség egyértelműen kijelentette: semmi köze az igazi fantomképhez.


A tévesen közölt fantomképre válaszolva az ügyészség ismertette az elkövető személyleírását és egy számítógéppel rajzolt portrét is közzétettek annak reményében, hogy valaki felismeri őt. „A férfi 30-35 éves és körülbelül 180 centiméter magas lehet. A félhomályban, megközelítőleg ötven méteres távolságban levő szemtanúk leírásai alapján a férfi átlagos testalkattal, széles vállakkal, nagy tenyerekkel rendelkezik. Arca hosszúkás, bőre átlagos, világos. A férfi arca a szemtanúk szerint kissé beesett, nagy, elálló fülekkel, nagy szemekkel, vastag szemöldökkel, valószínűleg nagy, hegyes orral rendelkezik. Haja rövid, fekete, oldalt még rövidebbre vágva, homlokán V-t formálva. A bűncselekmény elkövetésekor a férfi sötét dzsekit és világos farmernadrágot viselt” – írta meg akkor a Szatmár.ro.


A nyomozóhatóság által tett erőfeszítések azonban ez idáig eredménytelenek maradtak, nyolc évvel a brutális gyilkosság után sem tudni, ki oltotta ki a szatmári színésznő életét.


Az ügyészség akkoriban ezt a fantomképet közölte.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: